Bezoekers

zaterdag 5 maart 2016

Juki TL-98p naaimachine

Ik kocht een Juki TL-98p semi industrie  naaimachine die een top snelheid heeft van 1500 steken per minuut. Nu mijn Bernina 780 na persies 3 jaar begon te zuchten en te steunen, moest hij echt weggebracht voor een vakantie bij de dealer. Daar ondergaat hij nu een kuur om tot rust te komen. Snel mijn  backup naaimachine  Bernina 440QE  op de tafel gezet, die in juli 2015 een onderhoudsbeurt heeft gehad en voorzien was van een nieuwe printplaat, voor de som van €295,- Maar tot groot verdriet deed het aflees scherm het niet! Wat was ik boos! Moest ik nu weer terug naar de dealer! ? Rustig Marie, eerst even bellen misschien moet er eerst iets gereset worden. Ik bel naar Zaandam, Schippers naaimachines  en verneem dat de zaak voorgoed gesloten is wegens het overlijden van de eigenaar. Wat triest voor Cor en erg voor zijn vrouw. Weer een naaimachine winkel weg, ik was dubbel triest en boos. Afgelopen donderdag ging ik met mijn vriendin naar Amsterdam en nam de B440QE meteen mee naar naaimachine winkel Wouters in de van Woustraat.  Daar zocht ik uit, een back-up naaimachine voor mijn back-up naaimachine uit. Ik wilde nu geen dure,  met computer, printplaten en andere shit.  Mechanisch daar ging ik voor! Ik had op het oog de Bernina 1008, Janome 1600 P-DBX en de Juki TL-98p. Er zit veel verschil tussen deze machines en wilde ze eerst zien en horen.  De compacte Bernina 1008 (1399,-)  was prachtig, maar ik knapte af omdat mijn verzameling Bernina voetjes er niet op paste ook mijn walking foot niet. Er zat ook geen aanschuif tafel bij. Er zou nog zo'n  €500,- aan ass. bij komen. Als je geen machines heb is €1900,- te doen voor zo'n beest, maar niet voor mij. Ik heb natuurlijk mijn 2 Bernina's nog. Ik bleef hangen bij de Juki TL 98p een recht stik naaimachine die alles had wat ik wilde!
Top snelheid 1500 steken per minuut,
Automatische draadafsnijder,
Kniehevel, 
Zwaar voetpedaal, 
Naaivoetdruk, 
Lekker zwaar 12,5 kilo, maar gewoon op tafel te plaatsen,
Draadspannings knop,
Maar het belangrijkste er zit alles bij, grote aanschuift tafel, walking foot, twee verschillende quit voeten voor vrij doorstik werk, rolzoom voet, rits voet, rechtnaai voet met niveau stik en op de machine zit een normale voet en een rechtstik plaatje heerlijk voor persies naaiwerk. 5 spoelen, 5 naalden, olie, snoer, 2 schroeven draaiers en nog wat spullen. 
Deze naaimachine is semi industrie en kan alleen recht stikken, ideaal voor tassen, gordijnen, kleding die gevoerd word, dekbedovertrek, lakens, tafelkleden en natuurlijk de etui's die ik nu maak! Deze Juki TL -98p kost €1399,- 
Ik ben gisteren achter mijn Juki gaan zitten en heb alles beken en besnuffeld, drie uur op genaaid en wat een spijt dat ik zo'n ding niet EERDER heb gekocht! De trekkracht,  door steek kracht van deze machine is hemels!  De knoppen zijn eenvoudig te bedienen,  de spanning makkelijk te regelen,  simpel en sterk. Ik zal een volgende keer nog een verslag doen als ik de Juki nog beter ken.

Inmiddels heb ik besloten om alleen nog naaimachines bij Wouters in Amsterdam te kopen. Ik heb mij portie aan dealers wel gehad. Mijn bijde Bernina's staan daar nu uit te rusten. Er is meer goed nieuws, Wouters naaimachines krijgen per 1 april 2016 er in Haarlem er een winkel bij!! Wat een geweldig nieuws!  Zodra de winkel open is zal ik dat hier melden. Groetjes Marie

3 opmerkingen:

 1. O, jeetje wat een prijzen allemaal, dan steekt mijn machine 2de handsje wel een beetje af bij dezen. Maar ja ik naai natuurlijk niet zoveel als jij doet. Ben benieuwd of er nog een bij komt..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Dinah, ik sluit niet uit dat er nog wel eens een naaimachine bij komt om een andere te vervangen. Maar voorlopig kan ik met deze Juki alles doen wat ik wens op dit moment. Als mijn Bernina's terug komen van hun kuuroord dan hoop ik daar nog jaren mee te doen. Ik kan ze dan ook wat ontzien en verdeel mijn gefreubel over 3 naaimachines. Ik houd je hier op de hoogte van mijn evt. nieuwe aankopen Hiiiiiiiiiiiii! Groetjes Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marie,
  Heb je toevallig ook ervaring met covermachines? Ik heb zelf al een lockmachine van Lewenstein dus heb geen combi machine nodig. Ik twijfel welke merk ik moet nemen en t liefst niet de hoofdprijs nog, aangezien ik nog niet zeker weet voor hoelang ik het zal gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen