Bezoekers

maandag 8 augustus 2016

Bernina 530 review

Ik kocht een nieuwe naaimachine bij Wouters in Amsterdam het werd de Bernina 530 Swiss Edition. Ze hadden een 21% btw terug geef actie, waar ik niks van wist. Ik wilde mijn "oude" Bernina 440QE inruilen, maar om dat ik al zoveel korting kreeg heb ik die op Marktplaats goed verkocht. Ook tweede hands zijn Bernina's erg gewild, twee minuten stond de advertentie er op. Ik werd gebeld en de deal was gesloten.  Deze Bernina 530 in de rode Swiss Edition uitvoering is persies de juiste naaimachine om naast mijn Bernina 780 dienst te doen. En is hij niet mooi! Mooi rood is niet lelijk! Het is zo'n schatje!

Bernina 530
De Bernina 530 is er in drie uitvoeringen, de zilveren voorkant die de andere machines in de zelfde serie ook hebben. De "Dressmaker" die heeft een blauw grijs gemêleerde voorkant met afbeeldingen van fournituren en paspop. En de "Swiss Edition" die een rood front heeft, zie foto's. 
Het steken pakket is op deze drie  B530 het zelfde. Er zitten 148 steken op en dat is heel wat. Vier verschillende alfabetten. Een fantastisch knoopsgat! Wat op verschillende manieren genaaid kan worden; even eentje uit de losse pols gemaakt uitstekend!  Maar je kunt dit knoopsgat ook opslaan in het geheugen en je hele blouse dezelfde lengte knoopsgaten maken! Er zitten 9 verschillende knoopsgaten op. Er zitten 5 voeten bij, knoopsgat slede, rits voetje, overlock voetje, blindzoomvoet en het normale terugtransportvoetje.  Ook zit er een aanschuif tafel bij en een O zo belangrijke knie hevel!! Ik kan niet meer zonder zo handig!! Een kastje om voetjes in op te bergen en 5 spoeltjes, olie,  tornmesje en nog wat dingetjes. Ook een prachtige stevige tas met rits en goede zachte handvatten. Een heel goed pedaal. Hij naait 900 steken per minuut. Heeft een snelheid regelaar en 11 naald standen.  
De B530 heeft ook een aparte spoel motor,  wat betekend dat je niets hoeft te ontgrendelen als je wilt gaan spoelen. In een mum van tijd spoel je met dit systeem.  Op de machine zitten twee garen klos houders en div draad afsnijders. Als je de B530 aan zet gaat het display aan en zie je de steek in beeld en in dit scherm kun je veel doen. De bediening van dit scherm is stukken makkelijker geworden als ik het vergelijk met de B440QE.  Bij de dealer leggen ze dit goed uit en neem daar de tijd voor. De steken kwaliteit is weer uitstekend en ik verwacht niet anders van Bernina.  Het fantastische hangende spoelhuis aan de voorzijde geeft nooit problemen en is goed bereikbaar.  Dan heeft deze B530 veel mogelijkheden wat betreft de steken, je kunt ze breder of langer maken, met elkaar combineren,  op slaan in het geheugen en spiegelen. Steek breedte 5,5 mm. De meest voorkomende steken vind je rechtsboven onder de knoppen.   En natuurlijk de knop om je naald in de stof neer te laten komen. De naaldstop onder/boven toets! Ik kan niet zonder! ! ! Als je veel kleding naait, bv je stikt een kraag door vlak op de kant. Met de naald stop onder blijft de naald in de stof staan, je bent op de hoek, doet met de kniehevel het voetje omhoog, houd beide handen aan het werk en draait kraag, kniehevel voetje naar beneden en stikt verder. Zo handig! Ook bij applicaties. Deze B530 gaat door dik en dun en weegt 10 kilo schoon aan de haak.  Dan is deze naaimachine weer van de beste kwaliteit,  beter bestaat niet, echt niet. De binnenkant,  de buiten kant, mooi glad, stevig , stevig degelijk voetpedaal,  mooi afwerking van de knoppen er is over nagedacht.  Ook compact en design is prachtig! 

Bernina 530 prijs.
Deze B530 heeft een advies prijs van €2099,-
En er zijn volop ass te koop om de B530 uit te breiden met voetjes voor elke klus. Ook de walking foot (€150,-) past er natuurlijk op. En er zit een aansluiting op om de BSR quilt voet op aan te sluiten. (€545,-) Mocht je ooit het quilt virus krijgen. Als je al een quilter bent kun je misschien beter de B550QE  aanschaffen daar zit deze voet al bij. Laat je bij de dealer goed op de hoogte brengen in de 5 serie zitten onderling verschillen. Ook is er een speciale grote quilt tafel bij te kopen.

Inmiddels bezit ik een kastje vol met voetjes, de walking foot en ik heb zelfs twee BSR voeten en quilt tafel.
Dus voor mij was deze B530 de beste optie.  Ik ben er reuze blij mee! Groetjes Marie.

2 opmerkingen:

  1. Wauw! Dit is een schitterende machine! Veel naaiplezier!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. The "Bernina 530 review" offers valuable insights into the features and performance of this embroidery machine, providing readers with helpful information for their purchasing decisions. Additionally, for those considering alternative options, I highly recommend exploring the Janome Memory Craft 550E Embroidery Machine Review. This machine offers its own set of unique features and capabilities that may align better with your specific needs and preferences. Moreover, for impeccable digitization services to complement your embroidery projects, don't forget to check out Digitizing Buddy. Their expertise ensures that every design is flawlessly translated into embroidery files, enhancing the quality and precision of your stitching endeavors.

    BeantwoordenVerwijderen