Bezoekers

woensdag 26 oktober 2016

Naaitips

Deze keer 3 handige manieren om te beginnen met naaien op dunne of moeilijke stoffen. Heb je wel een meegemaakt dat je wilden gaan stikken en je stof verdween in het gaatje van de steek plaat? Hier voor zijn de volgende drie oplossingen :

Manier no: 1 , Bij hele dunne of jersey stoffen, knip een stukje scheurvlieseline en leg dit onder het begin. Stik de naad, en trek later het scheurvlieseline er af. Dit stukje kun je vaker gebruiken.  Zie eerste foto. Scheurvlieseline kun je kopen bij Fournituren winkels of naaimachine zaken, je kunt dit voor vele doeleinden gebruiken om tijdelijk je werk te verstevigen. 

Manier no: 2, Deze methode kan voor elke stof gebuikt worden. Begin met een klein lapje te knippen van een restje en vouw dit dubbel( 10 X 5 cm)  lapje altijd van dubbele stof! Anders verdwijnt dit ook nog in het gat van de steekplaat.  Stik eerst over dit lapje heen, sluit dan je werkstuk aan door je voetje een heel klein beetje op te tillen. Soms is het niet nodig je voetje op te tillen, duw het gewoon er onder. Eindig weer met een ander lapje, knip draaden achter dit lapje af.  Ik heb altijd een stapeltje van deze lapjes naast mijn naaimachine liggen, ze kunnen vaak opnieuw gebruikt worden. 

Manier no: 3, Deze manier word vaak door Quiltsters gebruikt. We noemen dit ketting stikken. De steeklengte gaat naar 1,5mm,  je hoeft dan niet af en aan te hechten!  We beginnen weer met dat dubbele lapje, ( manier no: 2) dan duw je de stof steeds door zonder je voetje op te tillen.  Lapje na lapje tot er een lange ketting ontstaat van lapjes.  Eindig weer met een lapje wat je onder het voetje laat zitten. Door deze methode gaat het patchwork super snel en je bespaart veel draad en tijd! Groetjes Marie. 

1 opmerking: