Bezoekers

maandag 25 november 2019

Sokken A La Sascha review

Het nieuwste haakboek van Sascha Blase van Wagtendonk gaat over Sokken haken hier een review over het boek "Sokken haken a la sascha". Wat leuk dat er nog steeds mensen zijn die de tijd nemen om een Nederlands haakboek te schrijven. Van Sascha heb ik al twee boeken in huis, Kant haken en meer Kant haken. Maar deze gaat helemaal over sokken. Ik heb wel een een aantal sokken gebreid maar haken gaat toch makkelijker en daardoor vlugger. Maar ook sokken heb ik veel gehaakt en deze werden toch een beetje plat en stijf. Maarrrrrrr deze haakpatronen zijn toch wel van een andere aard. Het gehaakte sokken patroon van Sascha heeft een metamorfose ondergaan! Het is een nieuw model, gehaakt met een reliëfstokje. Waardoor de sok heel rekbaar en soepel is. Er word sokkenwol voor gebruikt geschikt voor pen 2,5 / 3,5 mm. Sascha haakt deze met pen 4 mm. Ik haakte eerst een proef sok van een restje sokkenwol om het patroon te leren kennen. Ik begon aan maat medium. Werd te groot, ging naar maat small en pen 3,5 mm. Dat was persies goed voor mij. Ik heb maat 40 schoen met smalle voet en enkel. Wat een fijne sokken werden dat! Ik haakte eerst het basis patroon met de naam "Kattenoog" Als je dit patroon kent kun je door naar de andere 9 modellen. Er staat een luchtig sokje in, koffieboon sokje en ook kabels en honinggraat motief. Van makkelijk tot moeilijk. Tien patronen voor heerlijke sokken in 7 verschillende maten. Het patroon is per maat helemaal uit geschreven en dat is fijn. Je kunt je niet vergissen want er staan geen 7 verschillende getallen tussen haakjes zoals je dat in de meeste patronen vind. De kleinste maat sok is 0_6 maanden tot en met maat 45 - 49 schoen. De sokken worden gehaakt vanaf de teen omhoog, voorbij de gehaakte inzetten kun je de sok net zo lang haken als je wilt. Mijn sokken heb 6 toeren langer gehaakt. Zaten wij te wachten op een nieuw sokken boek? Nou en of! Dit is een super fantastische geweldig patroon! Anders dan andere partonen, soepeler, rebaar en makkelijker! Heb je het Kattenoog onder de knie, dan kun je je haakwerk niet meer laten liggen! Ik hoop dat het boek ook vertaald word in ander talen want het zou zonde zijn als alleen Nederland en België er gebruik van zouden kunnen maken. Op de foto's ook het kleine kattenoog sokje in de maat 12_24 maanden, dit is een weg gevertje. In een avond klaar! Ben nu bezig met een ander model, help ik kan niet meer stoppen! ! Sokken a la Sascha kost €17,50 ISBN 978 90 439 21688. Kosmos uitgevers.

4 opmerkingen:

 1. Leuk, zijn, ze, hé! Ik mocht enkele exemplaren als testhaakster als test haken! Ik vind ze vooral lekker warm.
  Fijne groetjes, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vol goede moed begonnen, maar vanaf rij 4 gaat het steeds mis: ik houd een aantal steken over van de vorige rij. Boek ziet er leuk uit, maar blijkbaar moet je veel ervaring hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Yvonne, het patroon is uitgeschreven en dat moet je exact volgen. Houd er rekening mee dat er twee "zijnaden" zijn, links en rechts. Let op, de steek na de "zijnaad" gaat vaak verloren om dat die dieper ligt, je haakt er al gauw voorbij! Pak die steek mee en het komt goed. De teen is het "moeilijkste" deel van de sok. Maar al je voorbij toer 4 bent gaat het makkelijker omdat die "zijnaden" duidelijke worden. Ook zou ik je uni wol in een lichte kleur aanbevelen voor je eerste sok. Dit is makkelijker te zien zodat je het patroon leerd kennen. Als je heb door hebt haak je er zo een in een avond en ben je niet meer te stoppen!

   Verwijderen
 3. Goeieavond,

  Ik ben een beginnende haker, eerst enkele amigurumi figuurtjes gehaakt - nu zin in sokken haken, ik heb een 4fadig sokkengaren van regia - daarbij past het patroon van
  ‘koffieboon’ wel maar ik begrijp niet goed waarom er ‘Motief 1’ en ‘Motief’ 2’ bovenaan de maten - maar wat als je gewoon de rondes volgt zoals beschreven en niet vervangt? Dan krijg je toch nog sokken?

  BeantwoordenVerwijderen