Bezoekers

zondag 17 mei 2020

Mondkapjes

Mondkapjes, mondmaskers hoe je ze ook noemt ik heb er al honderden gemaakt! Samen met mijn vriendin Vera maken wij ze voor het goede doel. Maar eerst heb ik mijn vrienden en familie bediend , ik vroeg een bijdrage van €3,- per stuk. De prijs van het elastiek is om hoog geschoten en op sommige site's duurder dan goud!! Gelukkig kocht ik hier en daar wat op, soms voor de normale prijs, maar nu voor de hoofdprijs. Via Bol.com bestel ik nu uit België rollen elastiek er zijn er al weer twee onderweg. Gelukkig had ik veel katoenen stoffen in huis. Nu wist ik waarom ik deze verzamelden!!! Je zal het niet geloven maar na 600 mondkapjes is mijn voorraad bijna uitgeput. Ik moet op pad!!! Niet fijn in deze Corona tijd want de mensen zie ik steeds losser worden. Ik ben best op mijn hoede , maar ook ik vergeet wel eens 1,5 meter afstand te houden! Maar goed ik naai zo'n 6 uur per dag aan de mondkapjes, het wassen van de stof, strijken, snijden vergt veel tijd voordat je een steek gestikt heb. Gelukkig heb ik mijn snelstikker Juki TL -98 P. Hele fijne machine om mee recht te naaien en snel 1500 steken per minuut! Hebben jullie al mondkapjes gemaakt??? 

7 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ze zijn geweldig Marie, zo blij met jou mondkapjes! Mocht je toch op pad gaan en je komt een tijgerprintje tegen?, dan houd ik me aanbevolen voor nog een mondkapje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marie, ik heb 16 mondkapjes gemaakt o.a. voor mijn zoon en zijn vriendin, kennissen en onszelf. Wij wonen dichtbij Duitsland en daar zijn ze verplicht in winkels. Ik gebruik geen elastiek, maar Zpagetti garen, in de nek loopt dat rond en boven op het hoofd strik je het. Blijft die ook mooi hangen, als je hem even af doet.
  groeten
  Marita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, hoor. Al een 50 tal naaide ik er.
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marie,
  Ik heb je op facebook een privebericht gestuurd met een vraag.
  Groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Anita, je kunt me mailen marienaailes@ziggo.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Marie, Je mondkapjes zijn leuk. Ik heb er een paar gemaakt. Ik vind het vervelend werk en naai liever andere dingen. Je kunt ze zien op mijn blog https://djaktief.wordpress.com/2020/06/01/mondkapje-op-mijn-manier/

  BeantwoordenVerwijderen