Bezoekers

woensdag 22 mei 2013

Jeans broeken geverfd

Als ik oude jeans spullen heb waar de kleur niet zo mooi meer van is, dan geef ik ze een kleur op frisser met Dylon verf in de wasmachine .
Ik had vier jeans broeken. Had nog een pakje verf staan achter in de kast, koop altijd meerdere pakjes ook in zwart. Ik gebruikte Dylon 41 jeans blue voor deze vier broeken. Als je nu een pakje koopt heeft het een nieuwe verpakking , de kleur is het zelfde gebleven. Het is super makkelijk, je was eerst de kleding en laat het nat. Je gooit eerst de verpakking kleurstof ( voorzichtig ) in de wasmachine . Dan 500 gram zout boven op de kleurstof. Daarna de jeans er in en draait een zo lang mogenlijk wasprogramma op 60 graden. Als het klaar is alles laten zitten in de wasmachine , wasmiddel er bij doen en nog maals een 60 graden was draaien. Klaar. Nu kun je het spul er uit halen en op hangen. Wil je  er zeker van zijn dat alle verf weg is kun je altijd een lege trommel op 90 graden draaien. Ik vind dat zonde van het water , dus ik draai er na een donkere was. Ik doe dit al heel lang en heb nog nooit verf resten gehad. Alleen moet je netjes de poeder verf in de wasmachine gooien dat het niet spetterd op de rubberen randen. Ook NIET je was er tussen tijds uit halen is de truuk. Ik heb nu mijn broeken iets blauwer gemaakt en er konden er vier in. Als je een totaal ander kleur wilt kan er minder gewicht in, dan gaat er meer verf in het artiekel. Dit staat allemaal in de gebruiksaanwijzing. Zwarte kleding kan na een tijd grijs worden. Ik spaar dan wat kleding stukken op en koop zwarte Dylon voor de wasmachine. Je kleding word als nieuw ! Ik zag op hun site "De Textielverfshop" voor Dylon textielverf , dat er ook een was &verf variant is gekomen. In de kleuren jeans blauw, zwart en bruin. Niet meer voor wassen dus. De prijs van deze pakjes is 8.20 euro, geen geld voor vier nieuwe broeken . ( en twee was beurten en 500 gram zout) . Er bestaan nartuurlijk vele verschillende soorten verf voor allerlei soorten kleding en stoffen, kijk maar eens op die site en misschien kom je op het idee om die blouse die vergeeld is in een ander kleurtje te verven. Er zijn ook kleine tinnetje voor kleine projecten . Veel succes !
Noot: Zoals je mischien op de foto's ziet neemt de ene broek meer kleurstof op dan de andere. Dit komt omdat er polyester en of elasthan in de stof geweven zit. Hoe meer de stof uit katoen bestaat hoe meer kleurstof die op neemt.

1 opmerking:

  1. Hoi Marie, ja dat is een goede tip. Zien er weer als nieuw uit.

    grt Karin

    BeantwoordenVerwijderen