Bezoekers

vrijdag 2 augustus 2013

Aparte Naaimachines

Ik heb al heel wat naaimachines gezien in mijn leven, maar deze zijn wel heel apart. Ik ga een serie doen over vreemde , gekke of aparte naaimachines. Deze keer heb ik er twee uit gekozen die mijn aandacht trokken.
De eerste is een "Naaimachine" die er heel mooi uit ziet, je zou hem zo op je kast willen neer zetten en naar kijken.
Het is de "Alto Sewing machine" en is gemaakt van hout en leer en wat ijzer uiteraard. Er staat een klein filmpje op you tube van. In het kort komt het hier op neer. De dame Sarah Dickins die de machine heeft bedacht zegt, dat mensen veel problemen hebben bij het in rijgen van de draad. Daarom heeft ze een makkelijke draad inleg boven op de machine gemaakt. Het tweede probleem zegt ze, dat het voet pedaal altijd weg schuift. Dus deze machine heeft geen voet pedaal, je drukt op je werkplek met je handen. Druk zacht en de machine gaat zacht stikken, druk hard en de machine gaat hard stikken. Het derde probleem te weinig werk ruimte aan de rechter kant van de naald. Daar heeft ze meer ruimte gemaakt. En voor het gemak heeft ze ook de spoel en spoel huis weg gelaten. Tja, dat vind ik nou jammer want dat betekend dat de machine met een ketting steek stikt zo als bij een goed koop kindernaaimachientje. Je moet dus op passen dat je stiksel niet uit rafelt. De machine heeft dus een rechte steek er op zitten. Maar ik snap het wel , het is voor de gein en hij stikt met draad dus is het een " naaimachine" . Dat mensen er überhaupt al met dit soort dingen bezig zijn vind ik prachtig. Het is nartuurlijk geen echte naaimachine maar jammer vind ik het wel.

De tweede vreemde vogel is de " Color matching Sewing Machine" Deze heeft wellicht meer mogenlijk heden. Ik zie steken weer gegeven op de machine. Maar wat deze machine biezonder maakt is dat je er alleen een klos wit garen in hoeft te doen. Er zit een mini camera in die de kleur van de stof ziet zodra je die er onder legt. De draad word dat meteen geverfd als je gaat stikken. Ook kun je de kleur van de draad van te voren bepalen en in voeren. Met snel drogen de verf word de draad gekleurd op weg naar de naald. Dit zou ik nou wel eens willen zien! Of het echt werkt en niet gaat vlekken. Wat ik me af vraag hoe zit dat met de spoel? Eerst verven of doen we alles met wit? Iets over een pedaal kan ik niet vinden. Maar dat deze naaimachine er grappig uit ziet , zo rond ja dat zeker. Deze machine zal best een steekje stikken, maar een echte Naaimachine?

2 opmerkingen:

  1. wat grappig! en wordt dat dan ook verkocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee denk het niet dat ze verkocht worden. Kan nergens een prijs vinden. Mischien op aan vraag? Het zijn prototypes. En zoals ik al schreef ze zijn voor de gein. Wie wil zo een duur ding als je er niks kan?

    BeantwoordenVerwijderen