Bezoekers

zondag 2 november 2014

Bruges lace crochet

Een gehaakt kleedje in Bruges lace crochet, Russian tape crochet of Brugger Hakelei, hoe je het ook noemt het is een leuke techniek die ik niet uit de weg ga. Normaal haak je met een rond kleedje steeds in de ronte, nu haak je het in een andere volgorde.  Hierbij begon ik met de bochten rand te haken, die hecht je dan af. Daarna werd het middelste bloem gehaakt. Als 3e haakte ik de golvende rand en die haakte meteen vast aan de 1e. Daarna werden de 8 bloemen er tussen gehaakt, gevolgd door 3 toeren net patroon. Toen weer een zgn. tape rand gehaakt die ook met een stokje aan het net patroon vast gehaakt werd. Als laaste de buiten rand. Er word veel geteld in dit patroon en draadjes af gehecht.  Maar het is prachtig!  Met een doorsnede van 46cm. weegt het 50 gram. Het is gehaakt van mooie glanskatoen van Scheepjeswol MAXI ( kleur 087)  op pen 1,5 mm. Als het op tafel ligt lijkt het net kant zo mooi! Bruges lace crochet de naam stamt af van het Brusselse kant wat in België gemaakt word. Zie ook mijn geschreven stukje over " learn Bruges lace" in de rechter zij balk. Het patroon van dit kleedje vond ik in mijn inmiddels behoorlijke stapel haakboekjes die ik toen via Marktplaats had gekocht. Filethakeln leicht gemacht nr.3 mai/juni 2004. Een onuitputtelijke bron van inspiratie,  die ik voor de lol in kijk met een heerlijke kop thee. Hebben jullie nog iets op de pen staan? Groetjes Marie. 

3 opmerkingen:

  1. Heel mooi! Ik ben echter een beginnend haakster en het lijkt me best moeilijk om de delen apart te haken. Of valt dat wel mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, als je net begind met haken moet je niet met deze techniek beginnen. Brugs haken gaat net even anders dan "normaal" haken. Je draait steeds je werk en er word veel geteld. Nee het valt niet mee, ik zie het als een uitdaging om dit soort haakwerk te doen. Maar gelukkig is er zo veel leuks te haken zodat je jaren vooruit kan zonder je te vervelen. Groetjes Marie.

    BeantwoordenVerwijderen